1010. Jyrkänteen reunalla ja näpit rasvassa: VR-pelien perussettiä

by 4.45 0 kommenttia

Seisot kallionkielekkeellä henkeäsalpaavan rotkon yllä. Tuuli ulvoo ja lunta putoilee jaloistasi railoon. Kiipesit tähän juuri tikkaita pitkin. Vieressäsi naparetkeilijän asuun pukeutunut kiipeilijäkaveri viittoilee sinua luokseen. Everest VR.

Onnea! Sait sitten uuden työpaikan Rami Rasvanäppinä, autokorjaamossa. Sisään ajaa asiakas, ja sinä sitten teet mitä pyydetään - tai käsketään. Yhdelle tympeälle asiakkaalle pomo vaatii laittamaan sokeria tankkiin, niin tuleepahan varmasti pian uudelle huoltamokeikalle rahatukkonsa kanssa. Mutta hei, tämähän on vaan hömppäpeli, niin siitä vaan! Job Simulator.

"Jouluksi kotiin" oli teema PC:tä ja VR-settiä hankkiessani. Nyt tämä kaikki on jo aika vakiintunutta: Windows10 pyörii kauniisti, VR:ään on tullut hyvin tuntumaa, ja duunin osalta on jo päästy opettajien kanssa miettimään pelillisiä VR-toteutuksia. Niistä lisää tammikuussa.

Everest VR, Job Simulator ja The Lab (tämä Lab-gameplay kannattaa katsoa) kattavat virtuaalitodellisuuden pöydän monipuolisesti: aistien immersiota, toiminnallisuutta ja aktiivista osallistumista. Ennen kaikkea: pelaajan sulautumista osaksi pelimaailmaa, sen sijaan että kehystetty näyttöruutu rajaisi ja jättäisi pelaajan ja pelimaailman ruudun eri puolille.

Meillä oli aattoiltana kovat odotukset pelille Keep Talking and Nobody Explodes, mutta valitettavasti se vaatii peliohjaimen (Steam, XBox tai PS4) ja jäi vielä testaamatta.

Esko Lius

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti