"Start at 0" eli kun pc tuli taloon

by 10.37 0 kommenttia
Henkimaailman hommia. Tämä elämäni ensimmäinen Windows-pc.

Sanotaan, että Apple on kultti ja että omppukoneen käyttäjä on Macci-uskovainen. Ei voisi kauemmas totuudesta osua. Macci ostetaan insinööreihin luottaen ja mutkattomasti valmispakettia käyttäen.

Jos jokin vaatii vihkiytymistä salatieteeseen ja heittäytymistä prosessin virtaan, niin sitä vaatii itse kasattu pc.

Saanko esitellä: kuvassa on meidän uusi pc - not! Ei todellakaan ole vielä.

Maccipuolella "what you see is what you get", mutta pc:n osalta "what you see is only the beginning". Eli pelkät kuoret.

Olen oikeastaan ylpeä siitä, että sain viimein hankittua koneen kotelon. Ensin piti opiskella mitä tarkoittaa ATX. Tai mini-ATX tai micro-ATX. Toisin sanoen millaisia näytönohjaimia niihin mahtuu. Tuli jo tehtyä kaupat yhdenlaisesta kopasta, mutta kaupassa sitä noutaessani peruin ja hankin kuvan Define R4:n.

Komponentteja speksatessa on tietysti tullut luettua nettiä, osallistuttua Afterdawnin keskusteluun, kyseltyä kavereilta ja kaupoista. Huimaa ja hienoa miten paljon kokeneilla rakentelijoilla on tietoa ja kuinka mielellään he sitä jakavat.

Tässä lista peli-/vr-kelpoisen pc:n komponenteista ja hinnoista loka-marraskuussa 2016. Varsinkin Afterdawnissa tuli opittua paljon.

Tänään kuriiri toi lähikauppaan Mindfactory.de:stä tilatut osat. Viikonloppuna pitää keksiä miten ne saadaan kotelon sisälle. Onneksi Youtubessa on nippu opastusvideoita.

Toiveena on, että sunnuntaina koneessa olisi myös käyttöjärjestelmä ja pääsisi latailemaan pelejä.

Ai niin, Maccikäyttäjältä meinasi unohtua. Virustorjunta on asennettava heti ensimmäiseksi.

Esko Lius

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti