1000. VR-vaeltajan leiritulet: ensimmäiset appit uudessa maailmassa

by 2.37 0 kommenttia
Ensiaskeleita omalla HTC Vivellä on nyt tullut otettua sekä avaruudessa (Universe Sandbox), maan yllä liitäen (Google Earth VR) että omaa taidetta tehden (Tilt Brush).

Tilt Brushissa maalaus/sculptaaminen sujuu luontevasti. Vasemman ohjaimen valikoista ja väripaleteista valinnat ammutaan oikean ohjaimen liipasimella. Oikealla maalataan. En ole tullut kokeilleeksi voiko kätisyyttä vaihtaa.

Koska kyseessä on virtuaalimaailma, maalausta on helppo elävöittää valolla ja animoiduilla efekteillä. Veikkaan, että virtuaalinen nuotiotuli on joka toisen ensimmäinen teos: virtuaalivaeltajan leirinuotio.

Viime postauksessa kirjoitin kriittisestä viiden neliömetrin vaatimuksesta. Raivasimme hiukan lisätilaa, ja se muutti Tilt Brushin käyttökokemusta isosti. Taiteilijan pitää mahtua hääräämään maalauksen ympärillä.

Google Earth VR:ssä maisemat ympärillä ovat komeita, ja tosiaan tuntuu siltä, että liidän virtuaalimaailmaan kattojen yllä. Näkymän resoluutio jättää kuitenkin toivomisen varaa. Maan pinnalle laskeuduttuaan huomaa, kuinka viitteellisesti objektit on sculptattu.

Mitä korkeammalta katsellaan, sitä autenttisemmat näkymät.

Bussit ja tavallisten talojen fasadit muistuttavat katutasolla katsellen Aleppoa. Erityiset rakennukset on renderöity erikseen.

Google Earth VR on hyvä alusta ja lähtökohta, jonka päälle voisi kehitellä toiminnallista tai sosiaalista sisältöä. Se viihdyttäisi pidempään, jos voisi osallistua ryhmämatkoille, joissa voitaisiin jakaa kokemuksia vierailukohteista. Samaten pelilliset tehtävät olisivat omiaan, esimerkiksi kilpailulliset seikkailut maapallon ympäri.

Vaellus jatkuu


Seuraaviakin leiripaikkoja on jo tullut kartoitettua.

Keep Talking and Nobody Explodes on Aliaksen ja Escape Roomin yhdistävä seurapeli, jossa yhden tehtävänä on purkaa pommi, ja toiset yrittävät antaa siihen ohjeet. Gamereactorin arvio antaa pelistä hyvän kokonaiskuvan.

Portal 2:een on tehty kiinnostavia modeja: Portal Stories: Mel ja Portal Stories: VR. Varsinkin jälkimmäisen ympäristöjä ja pulmatehtäviä on kehuttu. Nämä kuitenkin vaativat Portal2:n, enkä tiedä haluanko siitä maksaa nyt, kun olen ostanut Portalin ykkösversion ja ostoslistalla on paljon muutakin.

Tätä tekstiä kirjoitellessani latasin myös AltspaceVR:n. Laiteriippumattomana se lienee Secondlifen manttelinperijä, 2010-luvun loppupuoliskon hitti sosiaalisten virtuaalimaailmojen saralla. Vähän kyllä huimaa ajatella menevänsä ympäristöön, jossa pelataa pelejä yhdessä tai... no, lue vaikka Redditistä.

Esko Lius

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti