100. Galaktisesta alkuhetkestä siniseen kuolemanruutuun yhdessä päivässä

by 13.41 0 kommenttia
Kuinkas tässä näin kävi.

Ajattelin kirjoittavani tasaiseen tahtiin pieniä huomioita, jotka kattaisivat vähitellen eri puolia pc-kokemuksistani. Pitkän eeppisen kasvutarinan sijaan kaikki vaiheet syntymästä kuolemaan rysähtivät syliin päivässä.

*   *   *

Kotelotuulettimien piuhat olivat irti kuten eilen epäilin. Kun ne istutti kiinni emolevyyn, ilma liikkui kuten pitääkin – vieläpä oikeaan suuntaan kaikissa tuulettimissa. Tästä se lähtee muotoutumaan, oma pc-avaruuteni!

Steamin kautta tuli selailtua pelejä, mutta ne muutamat, joita pelaavat aikuiset lapset suosittelivat, ovat aika lailla kalliita. Civilization VI kuusi kymppiä, The Witness neljä kymppiä, Assetto Corsa kolmenkympin verran. Kolme peliä, ja jo siinä olisi kukkaro keventynyt 130 €. Thanks but no thanks. Odotan Steamin joulualea, joka huhujen mukaan alkaa kymmenen päivän kuluttua.

Muutamaa tuli pelailtua: Portal on oivalluttava päättelypeli. Myös Let the Cat in vaatii päättelyä, mutta perinteisemmän mekaniikan osalta. Cities: Skylines'in Helsinki-karttaa oli hauska asuttaa. Porukkaa kyllä tulee stadiin, mutta ongelmana on pitää budjetti tasapainossa.

Levylle kirjoittuivat myös Office 365 ja Adobe Photoshop. Kun odoteltiin Battlefieldiä latautuvaksi EA:n Origin-kaupasta, treenasimme Photoshopin käyttöä. Samalla Niikka piirteli meille kuva-arvoituksia. Harmi kun en tajunnut tallentaa niitä.

Battlefieldin latauksessa se sitten tapahtui. Ainakin tunti oli heruteltu dataa kaupasta koneelle, kun kone pamautti ruudulle blue screen of deathin. 

DPC Watchdog Violation - vahtikoiraa on loukattu!

Kun kone uudelleenkäynnistyksen jälkeen herjasi yhden tiedoston puuttuvan, pääsin opintielläni jo käsiksi konsoliinkin. Aitoa pc-vihkiytymistä. Tarkastimme tilanteen komennolla sfc /scannow mutta kaikki vaikutti olevan ok. Siispä un-installoimaan Origin, ja asentamaan se uudestaan. Ei kyllä EA:n kauppa vakuuttanut ja Battlefield jäi hakematta. No, onpa kone ainakin nyt toiminut ongelmitta useamman tunnin.

Esko Lius

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti